‘KEEP YOUR EYES ON THE STARS AND YOUR FEET ON THE GROUND’
Theodor Roosevelt

WAAR HET BEGON
Ik kom uit een sociaal nest. De opvoeding vanuit mijn ouders was fijn, duidelijk en positief. Ze gaven me vertrouwen. ‘Dat kun jij’ werd regelmatig gezegd. En als het even lastig was ‘Laat jezelf niet kennen, doorzetten’. Dit heeft me positief gevormd. Ik ben positief ingesteld en vooruitstrevend. Een probleem op mijn pad? Ik richt me liever op de oplossing. Ik ben enorm gedreven, met een sterke focus op doel en resultaat.

SNELLE STAPPEN
Meer dan 10 jaar was ik actief in recruitment. Een werkveld waar sales & management, organisaties en mensen samenkomen. Hierin heb ik snel stappen gezet. Gestart in de ondersteuning, daarna een functie als consultant, de bedrijfsactiviteit in Frankrijk opgezet en vervolgens een internationale managementrol met MT verantwoordelijkheid. Ontzettend veel ervaringen opgedaan. Een carrière die klinkt als een klok. Geen reden tot klagen. En dat kwam goed uit, want dat laatste had ik nooit geleerd.

LAAT JEZELF NIET KENNEN
Toch heeft dit verhaal ook een andere kant. ‘Laat jezelf niet kennen’ betekende voor mij later ook vaak letterlijk ‘Laat jezelf niet zien’. Geen aandacht voor spanning, twijfels of lastige emoties. Ik was hier zo ‘goed’ in geworden, dat ik me vaak niet eens bewust was van mijn gevoel. Alles was vakkundig opgeborgen en geparkeerd. Ik had mezelf aangeleerd te functioneren op een verstandelijke, zakelijke manier. ‘Hard werken, daar was nog nooit iemand aan dood gegaan’, was het toch?

IK KON STIEKEM WEL HUILEN
Een hele tijd heb ik dit vol gehouden. Totdat ik de signalen begon op te pikken. Ik was perfectionistisch, legde de lat torenhoog en wilde alles onder controle houden. En als iemand tegen me zei ‘Jij bent serieus en zakelijk’, kon ik stiekem wel huilen. Zo voelde ik me helemaal niet. Continue spanning, lichamelijke klachten en steeds minder plezier waren het logische gevolg.

PERSOONLIJKE VERANDERING
Begin 2013 besloot ik: ‘Ik wil dit zo niet langer’. Dit was het begin van mijn persoonlijke transformatie. Door opleiding, training, workshops, boeken, reizen en retraites werd ik bewust en kreeg ik deze inzichten:

  • Wat hield me tegen om mezelf te zijn? En me volledig te laten zien? Mijn ervaringen uit het verleden.
  • Wat mijn ervaringen ook zijn, ik heb de keuze hoe hiermee om te gaan. En dus invloed.
  • Wat staat me in de weg? Wat belemmerd me? Ikzelf, mijn eigen ego.
  • Belemmerende patronen en beperkende overtuigingen. Ik ben me ervan bewust. En kan deze doorbreken.
  • Jezelf zijn is veel leuker. Het geeft energie en richting. Jezelf zijn is veel gezonder. Het geeft meer resultaat met zoveel minder moeite.

MIJN MISSIE
Positief ingesteld, oplossingsgericht en vooruitstrevend ben ik nog steeds. Nu op een meer intuïtieve, open en ontspannen manier. In het bedrijfsleven heb ik me altijd lekker gevoeld. En ik wil mijn lessen graag delen. Ik help mensen zichzelf te zijn. Uitzoeken wat hen uniek maakt. En dit in te zetten bij het bereiken van hun doelen en waarmaken van hun ambities. Mijn missie: groei voor bedrijven en hun mensen. Groei in gezondheid, plezier én resultaat!

‘Be yourself, everyone else is already taken’ 😉
Liefs, Anneke